FISH FILLETS

13.05.2011 00:00

Další z řady mých oblíbených logických her kterou vám vřele doporučuji k vyzkoušení nese název FISH FILLETS. Kdo trošku umí anglicky tak správně tuší, že hra se týká mořských rybiček. Nejsou již  zrovna nejmladší, spatřily světlo světa již v roce 1998 v Brně (společnost Altar Games).

MOTO: "Kdysi dávno žily byly dvě ryby. Pracovaly pro FDTO (Fakt Děsně Tajnou Organizaci). Ta se zabývá výzkumem UFO a jejich lodí známých jako „létající talíře“, a současně se zabývá projektem VODA (Velmi Obsáhlá a Drahá Analýza). Jednoho dne jedno obzvláště šílené UFO vletí do podmořské říše, kde za sebou zanechá jen zmatek a zkázu. Nakonec narazí do malého domečku našich dvou rybek a srovná jej se dnem. Oba agenti se vydávají na cestu za obnovením pořádku, a zjišťují, že FDTO před ně postavila ne jeden, ale hned osm úkolů. A domů se mohou vrátit teprve až je všechny vyřeší. Jejich jedinou útěchou je motto organizace: Tam někde venku je řešení…" (převzato z oficiálních stránek Fish Fillets)

 

PRINCIP HRY:

Úkolem hráče je vždy dostat dvě ryby ven z místnosti pomocí promyšleného přesouvání předmětů. Jedna ryba je malá, oranžová,ženského pohlaví. Její výhodou je právě její malá velikost, díky které se dostane i do stísněných prostor. Velká modrá ryba mužského pohlaví zase dokáže zvedat ocelové trubky. Mezi rybami je nutno přepínat a spolupracovat s nimi. Hra se odehrává ve čtvercové síti, ve které platí gravitace, tudíž předměty padají dolů. Pokud se padající předmět setká s rybou, ta zemře a místnost je třeba řešit od začátku. Ryby zpříjemňují hru různými vtipnými hláškami.

Soubor:Fish-fillets.pnghttps://www.fish-fillets.com/images/mistnost1.jpg

Řešení není někdy jednoduché, potrápí vás možná i několik hodin či dní -- ale ten pocit vítězství, který zažijete, když se vám je podaří objevit - ten stojí opravdu za to!

 

OVLÁDÁNÍ RYB:

Přepínání mezi rybami:mezerník

Šipky - pohyb ryb

Pohybovat rybami lze i pomocí myši.

Uložení pozice:  F2

Načtení pozice: F3

Restartování místnosti: Shift

Ukončení hry: ESC

 

OPTIONS (Nastavení)

Můžeš zde nastavit. zda chceš vidět české či anglické titulky (procvičíš i AJ), vypnout či zapnout hudbu...

 

 

Kontakt

Pc-hratky

LencaSo@seznam.cz

Vyhledávání

HRA KE STAŽENÍ: zde

SPUŠTĚNÍ HRY

Fillets/Program/Fillets.exe

PRAVIDLA PRO POHYB RYB

OVLÁDÁNÍ RYB:

 

LenčaPa © 2010 . Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si web zdarma!Webnode