Úklid pracovní plochy

25.06.2011 13:07

Jistě se vám už stalo, že se vám na pracovní ploše nakupila spousta souborů a složek. Pracovní plocha se stala nepřehlednou, navíc asi polovinu složek či souborů jste používali jen vyjímečně. 

Stejně tak, jak si jistě udržujete pořádek ve svém psacím stole - je vhodné udržovat pořádek i na pracovní ploše. V našich videonávodech vám rádi poradíme jak na to, aby vaše plocha byla přehledná a uklizená a přesto se vám vaše oblíbené programy a soubory pouštěli snadno a rychle.

PANEL SNADNÉHO SPUŠTĚNÍ

Nachází se hned vedle tlačítka START na HLAVNÍM PANELU. Můžeš do něj jednoduchým způsobem umísťovat zástupce jednotlivých programů a dokumentů a odtud je snadno a rychle spouštět - mnohem rychleji než zástupce z pracovní plochy. Já zde mám umístěné ty zástupce programů, které spouštím nejčastěji.

 

Jak vytvořit zásupce v panelu Snadné spuštění

nejprve vytvoř zástupce na ploše a pak jej do panelu přetáhni PTM (pravým tlačítkem myši) - vyber Přesunout.

Kontakt

Pc-hratky

LencaSo@seznam.cz

Vyhledávání

TIPY PRO ÚKLID

1. Programy a aplikace nahrávat do složky Program Files či Programy - NE NA PLOCHU!

2. Soubory a data - videa,obrázky, texty... nahrávat a ukládat do složky Dokumenty a jejich podsložek - NE NA PLOCHU!

3. Plocha - měla by obsahovat jen zástupce k důležitým aplikacím a dokumentům, se kterými nejčastěji pracujete.

4. Zástupce vhodně třiďte do složek (např. Programy, Dokumenty, Hry, Mamka,Taťka, ....)

5. Pro zástupce použít také také Panel snadného spuštění.

ZÁSTUPCE

 

Nejčastěji se asi s ikonou zástupce můžete setkat na pracovní ploše. Na první pohled poznáte zástupce podle malé černé šipky, která se nachází na ikoně v levém dolním rohu.

Zástupci se na pracovní plochu umísťují především proto, že umožňují snadný a rychlý přístup k nejčastěji spouštěným programům i dokumentům. Program se dá pak rychle spustit jednoduchým poklepáním na ikonu, aniž byste ho museli hledat v nabídkách pod tlačítkem Start nebo Tento počítač.

To znamená, poklepáním na zástupce se otevře dokument, ať je umístěný na počítači (případně v síti) kdekoliv. Ušetříte si tím spoustu času jeho hledáním v jednotlivých složkách. Důležité je to, že zástupce nemění umístění původního souboru, pouze k němu usnadňuje přístup.

Ještě je třeba vědět to, že pokud zástupce vymažete, původní soubor (případně objekt) zůstává na svém místě nezměněn. Pokud je však vymazán původní soubor, jeho zástupce vymazán není.

 

VIDEONÁVOD

JAK VYTVOŘIT ZÁSTUPCE

NA PLOŠE

 

LenčaPa © 2010 . Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si web zdarma!Webnode